Site icon Erasmusgram

Yunanistan , Litochoro : 7 Gün Erasmus+ Projesi

Proje Tanımı

 

“Comcare”, ‘cinsiyet’ önyargısı, (yetenekli) ve ‘yaş’ (yaş ve yetişkinlik) ile ilgili kamu ve özel söylem konularını ele alan bir eğitim kursu projesidir.

 

Bu proje, iletişim ve merhamet geliştirmenin bir aracı olarak iletişimin altını çizerek, nefret ve ayrımcı konuşmada bir artış gösteren sosyal eğilimlere yanıt veriyor.

 

ComCare, ayrımcı konuşma ve sosyal etkisi konusunu ele almaya odaklanırken, katılımcılara güçlendirici araçlar sağlıyor. Konuşma, bireyleri dahil etmek için kullanılır, bağlamlarında aidiyet duygusu hissetmelerine yardımcı olur. Barış konuşması yoluyla hoşgörülü, kapsayıcı bir ortam yaratmaya vurgu vardır.

 

Bu proje aracılığıyla vizyonumuz, toplulukların, ait oldukları boyutlara bakılmaksızın, her bireyin güçlenmiş, güvenli ve hoş geldiniz olduğu çeşitlilik modellerine dönüşümüne katkıda bulunmaktır.

 

Yenilikçi resmi olmayan öğrenme faaliyetleri, katılımcı atölyeler ve farkındalık kampanyaları kullanan Erasmus+ projemiz olumlu dönüşüm sağlamaya çalışıyor.

 

Bu yaklaşım, günlük konuşmadaki ayrımcılığı önemli ölçüde azaltmak, bu boyutlarda saygı, kapsayıcılık ve anlayış geliştirmek için bütünsel eğitim girişimlerini içerir.

 

Proje, bireyleri stereotiplere meydan okumaya, haklarını teşvik etmeye, başkalarının hakları için müttefik olarak hizmet etmeye ve Eurostat verileri ve AB değerleri ile uyumlu daha iyi, uyumlu bir toplum yaratmaya aktif olarak katılmayı amaçlıyor.

 

Comcare, katılımcılara farklı ortamlarda ayrımcı konuşmayı tanımaya ve meydan okumaya güç vermeye odaklanır, böylece sosyal ayrımcılığı sürdürmedeki önyargılı dilin rolü konusundaki görüşlerini derinleştirir.

 

Bu, katılımcıların hem medyada hem de günlük etkileşimlerde önyargılı anlatıları tespit etme, kapsayıcılığa değer veren bir kültürü teşvik etme ve kapsayıcı dili ayrımcı ifadelerden ayırmak için eleştirel değerlendirmeye dahil olmayı içermektedir.

 

Ayrıca, girişim, barışçıl diyaloğu savunmak ve sosyal dönüşüm ve kapsayıcılığa yönelik yenilikçi yaklaşımları teşvik etmek için bir araç olarak sanatın potansiyelini araştırıyor.

Amaç:

✓ Ayrımcı uygulamaları ele almak ve önlemek için gençlik çalışanlarına günlük yaşamdaki medya ve bireylerdeki önyargıları belirlemeleri için güçlendirmek.

 

✓ Gençlik işçilerini barış konuşmasına yönelik eleştirel analiz becerileri ile donatmak ve ayrımcı konuşmaya etkili bir şekilde mücadele etmek.

Decliser konuşmayı teşvik etmek ve ayrımcı konuşmayı birçok yolla mücadele etmek.

✓ Gençlik iş uygulamalarına barış ve kapsayıcılık kültürü yerleştirmek.

 

✓ Katılan gençlik çalışanlarının sunulan topluluklarda nefret söylemi ve ayrımcılık örneklerini azaltmak.

 

📅Tarih: **22 – 29/04/2025**

📍 Konum:**Gritsa, Litochoro, Greece**

📜 **Proje Adı:** *“COMMUNICARING: In Favour of Peace Speech”* 🕊️🗣️

📚 **Proje Türü:** *Training Course*

**Bu harika Erasmus+ eğitim kursu için 4 katılımcı + 2 yedek katılımcı aranıyor!**

🔎 **Aranan Katılımcı Özellikleri:**

Grup çalışmasına yatkın 🤝

En az B2 seviyesinde İngilizce bilgisine sahip olmak 🇬🇧🗣️

18-30 yaş arasında olmak 🎂

Yeşil Pasaport sahibi olmak 📗

⚠️ **Önemli Not:**

Vize başvurularında yaşanan randevu sıkıntıları nedeniyle **önceliğimiz yeşil pasaportlu katılımcılardır.**

📩 **Başvurularınızı** CV’niz ve neden katılmak istediğinizi açıklayan kısa bir yazı ile **tunagenclikdernegi@gmail.com** adresine gönderebilirsiniz. *(Sadece e-posta yoluyla yapılan başvurular dikkate alınacaktır!)*

 

Projenin bilgi paketine erişmek için tıklayınız

 

Whatsapp kanalımıza katılarak duyurulardan anında haberdar olmak için tıklayınız

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version