Proje kapsamında seyahat masrafları,konaklama ve yemek masrafları karşılanmaktadır.
Katılımcı ücreti yoktur.
Ev sahibi kurum: United Societies of Balkans (U.S.B.) (Gençlik Sivil Toplum Kuruluşu)
Projeye toplam 21 kişi seçilecektir
GecKo eğitim kursu ( Yunanistan )
Çevre ve genç istihdam konularını birleştirmeyi amaçlayan GecKo eğitim kursu (Yunanistan) gençler arasında girişimciliğe teşvik etmektedir.
GecKo eğitim kursu (Yunanistan) amaç genç istihdamı sağlamaktır. Bunu da gençler arasından teşvik ve iklim değişikliğine karşı hareket etmeyi söyler. Asıl amaç ise gerçek bir Avrupa oluşturmaktır. Yunanistan’ın ev sahipliği yapmasının nedeni aslına sembolik bir eğitim değildir.
Yunanistan 2008 krizinden kötü etkilendiği için ve yüksek oranda genç işsizliğe sahip olduğu için GecKo adını seçti ve kertenkele ile eğitim ile Yunanistan’a kim daha çok yakışır ve kim her durumda uyum sağlayabilir o belirlendi.
Gençlerle olan bağının nedeni ise Yunanistan’da oluşan krizden en çok genç kesimin etkilenmesi olmuştur. Böyle bir düşünce ile hem kriz odaklı olunup hem de çevresel ve ekolojik nasıl mücadele edilir konusu işlenmiştir.
GecKo Aktiviteleri
GecKo, uygulamalı çalışmalar, firma ziyaretleri, proje oluşturma atölyeleri, konferanslar gibi birçok GecKo aktiviteleri ile görüş ve öneriler alınırken ortak konularda anlaşmak ve gençlerin kendilerini ifade edebilme imkânı verilmektedir.
Pratik atalyöler: gençlerin okuma ve İngilizce pratiği konusunda zorluk çekenlere yardımcı olmak amacı ile açılmıştır.
Şirket ziyaretleri: temel amaç gençlerin fikir alışverişinde bulunmalarıdır. Ortak bir konu sağlayarak gençlerin kendini ifade edebilme yeteneklerini ortaya çıkarmak istenmiştir. Gençleri etkili hale getirmek için önemli soruları unutmamak ve ortak bir sonuca konu sağlamak için bütün gençlerin kendilerini ifade etmelerine izin verilmiştir.
Proje oluşturma atölyeleri: tüm görüş ve öneriler sergilenmektedir. Bu proje ile birlikte değişim, yargılamama, eğitimin pratikleşmesi için eğlenceli bir şekilde anlatım sergilenmektedir.
Konferans: aktif münazara ile gençlerin katılımları, ses düzeyleri ve skeçler ile ortak olan konulara yaklaşımları gösterilmektedir.
2004 yılından bu yana 3PA ekolojik geçiş alanında 17 yıldır NEET gençlerine yönelik çalışmalar ve ekolojik geçiş konularına değinilmiştir.
Balkanlar Birleşik Dernekleri
Yunanistan merkezlidir ve kar amacı gütmez. Amaçları gençlik hareketliliği, gençlerin sosyal alanlarda bilinçlenmesi, katılımı ve sosyal sorunları ele almak için 2008 yılında kurulmuş olan Balkan Birleşik Dernekleri projeleridir. Balkanlar ve Doğu Avrupa’daki gençlerin faaliyetleri savunma alanları ile ilgilidir.
Bu gençleri bir araya getirerek insan hakları ve gençlikle ilgi projeler, eğitim kursları gibi seminerler düzenlenmektedir. Genel anlamı ile gençlerin bilinçlenmesi Yunanistan krizinden sonra gençlerin işsizlik sorunlarını aşmalarıdır. Bu krizle beraber gençlerin özgüvenleri, sorumlulukları tekrardan yerine getirilmek istenmektedir.
GecKo Projenin Amacı
GecKo projesi ekolojik geçiş sürecinde girişimcilik yönünden Avrupa dinamikleri oluşturmaktır. Yunanistan’ın eğitime ev sahipliği yapmasında ki amaç sadece görünüş için değildir. 2008 yılında çıkan ekonomik krizle beraber ardından gelen sorunların ve ekonominin çok kötü etkilenmesi GecKo projenin amacını ortaya koymaktadır.
Hem 2008 yılı içerisinde hem de halen devam den genç işsizlik sorunu olan bir ülkedir. Bu olaylar karşısında kendini korumaya alan Yunanistan her duruma uyum sağlayan ve bu durumu kertenkeleye benzeterek referans alan bu eğitime GecKo adını vermişlerdir. Her koşulda ayakta kalmayı ve genç işsizler için çözüm yolu aramayı amaç edinmişlerdir.
GecKo Katılımcı Ülkeler ve Maliyetler
GecKo semineri için bir takım seçimler olmaktadır. Örneğin her takımın 3 üyesi bulunmaktadır. Bunlardan 2 tanesi genlik çalışanı 1 tanesi ise bir genç ya da 1 gençlik çalışanından oluşmaktadır. Böyle bir takım kurulmasındaki amaç yeni proje fikirlerine açık olmak ve motive edici çalışmalardır.
Ayrıca tekrardan var olmaya başlama arzusudur. Bununla birlikte iş, çalışma, proje ve toplantı gibi alanlara geçiş alanı sağlamaktır. GecKo katılımcı ülkeler ve maliyetler kısmında ise Fransa, Yunanistan, Çek Cumhuriyeti, Türkiye, Cezayir bulunmaktadır.
Erasmus ve programının hesaplayıcısı saydığımız tüm ülkeler 175 Euro’ya kadar geri ödenebilir. Amaç katılımcıların en uygun seyahatleri yapmaları istenmektedir. Seyahat masrafı ve Erasmus tarafından belirlenen bütçe sınırı geri ödenir.
Geri ödemeler banka havalesi ile yapılır. Biniş kartları, faturalar, makbuzlar ve biletler e – posta adresi ile gönderilir.
Ayrıca GecKo eğitim kurslarına katılımlarda COVID19 tedbirleri uygulanmaktadır. Yunanistan’a girişte aşı sertifikası ya da PCR testi istenilmektedir. Gerekli olan tüm sağlığa uygunluk protokollerine uygunluk sağlanacaktır. PCR testine ihtiyaç duyulması halinde maliyetleri karşılanacaktır.
Detaylı bilgi ve başvuru için tıklayınız