Google Play Kitaplar
Ücretsiz olarak kitap okuyabileceğiniz platformların başında gelmektedir. Google Kitaplar ile arama yaparken Google’da arama yapıyormuş gibi arama yapabilirsiniz. Fakat tüm kitaplar ücretsiz değil. Ücretli olanlar da var ücretli olanların ön izlemesini ücretsiz olarak inceleyebilirsiniz.
Google Kitaplar üzerinden ücretsiz kitaplara çok basit bir şekilde erişebilirsiniz.
İstediğiniz kitabı arama yaptıktan sonra “Tools”a tıklamalısınız ve “Any Books” başlığında yer alan “Free Google eBooks” seçiniz. Bu aşamaları yaptığınız takdirde ücretsiz kitaplara erişebilirsiniz.
- Apple Books
Apple Books, Apple kullananlar için bir okuma platformudur. Bu platform üzerinden yeni çıkmış olan kitapları da kapsamak üzere hemen hemen tüm kitaplara erişim sağlayabilirsiniz İngilizce kitaplar Türkçe arşivden çok daha fazla. Apple cihazınızda bu uygulama yüklü o yüzden tekrardan yüklemeniz gerekmiyor.
Bedava kitaplara ulaşmanız için “Ücretsiz Kitaplar” kısmına geçmelisiniz. Akabinde ise gizem, gerilim, romantik, araştırma gibi tüm kategorilerde milyonlarca kitap ve sesli kitaba erişim sağlayabilirsiniz.
E-Devlet e-kitap
Ücretsiz e-kitap hizmeti ile çok fazla kitaba erişebilirsiniz.
E-Devlet, halk kütüphaneleri arşivi elektronik bir şekilde size sunuluyor. 81 şehrimizin birisinin halk kütüphanesine üye olan kullanıcılar bu kütüphaneden yararlanabilir.
Rakuten Kobo
En çok tercih edilen e-kitap okuyuculardan birisi olan Rakuten Kobo, PC ya da Mac bilgisayarınızla e-kitap okuyabilmenizi ve satın almanızı sağlayan ücretsiz bir platformdur. Bu e-kitap uygulaması ile özgün bir arşive erişebilirsiniz. Ücretsiz kitaplar da çok fazla bulunmakta.
Aşk, gerilim, macera, tarihi, gizem ve fantastik romanlar açısından gayet geniş bir arşiv mevcut.
Project Gutenberg
Project Gutenberg, dünyada bilinen ilk e-kitap projesi ve 1971 senesinde ilk e-kitap’ı paylaşarak dünyada erişime sunan 50 senelik geçmişi bulunan diğer platformların öncüsü bir proje olarak söyleyebiliriz.
Telif hakkının süresi biten kitapları yasal bir şekilde yayınlar. Eski eserlere karşı ilginiz var ise kolayca bulabileceksiniz. Bu site 60.000’den fazla ücretsiz e-kitap sunuyor.
Internet Archive
Bilinen en büyük hizmetler arasında gösterilen Internet Archive sitesi üzerinden elektronik kitap sayısı 1 milyon üzeri eser bulunmaktadır. Türkçe de dahil her dilden esere ulaşabilirsiniz. İstediğiniz kitabı 2 hafta sürede ödünç alarak okuyabilirsiniz.
Fantastik romanlar, biyografiler, tarih, tıp veya sanat tarzında çok farklı konularda arşive erişebilirsiniz.
Kitapindir.in
Yasal bir şekilde okuma fırsatı elde edebileceğiniz bir site olan Kitapindir.in kâr amacı gütmeyen, sadece kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı ve bunu ilke haline getirmeyi hedefliyor.
Yerli ve yabancı yazarlardan çok fazla kitap var. Sitenin misyonu ise kitap ve yazarları tanıtma amacı güttüğü için maksimum 24 saat bilgisayarda bulundurma izni var.
International Children’s Digital Library
International Children’s Digital Library (ICDL), dünyanın dört bir tarafından çocuklara yönelik online olarak okuma fırsatı veren 50 dil üzeri dijital çocuk kitapları sunan ücretsiz online bir kütüphane.
Platformun ana kitlesi ise 3-13 yaş aralığında çocuklar ve internet sitesindeki kitaplar kalite ve uygunluk kriterlerine göre seçilmektedir.
Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız
Çevrimiçi her kitap, yazarların veya yayıncıların orijinal dillerinde telif hakkı izni ile siteye konulmaktadır. Sitenin erişime açtığı kitapları okumak için “Kitabı Oku” bağlantısına tıklamak yeterlidir.