Amacı sürdürülebilir, yaratıcı ve sade yaşamın çeşitli alanlarında yaratıcı bir poligon olmaktır.
Birlikte yaşama ve topluluk çalışması, doğal yapılaşma, permakültürel bahçecilik gibi.
Ana konular:
Sosyal ve eğitici bir çiftlik kurmak, Çiftlikte günlük yaşam, Permakültür çiftçiliği, Doğal yapı, Yerel topluluğa yardım, Sürdürülebilirlik,
Sosyal permakültür – sürdürülebilir bir yaşam tarzına yönelik topluluk yaşamı, Ruh sağlığı ve refah ile bağlantılı doğa ve macera pedagojisi ile Slovenya ve Avrupa’da sürdürülebilir girişimler ağı.
Sonbaharda çalışma, bahçeyi kışa hazırlama (malçlama vb.), yiyeceklerin toplanması ve depolanması (fermantig vb.), ahırın ahşap inşası ve yerel topluluğa yardım konularına odaklanacak.
KONAKLAMA, YEMEK VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ
Gönüllüler, fırını veya elektrikli ısıtması olan özel veya ortak (2 kişilik) bir yurtta yaşayacaklar. Sadece kompost tuvaletleri kullanıyoruz (yurt yakınında kompost tuvaleti var).
Dışarıda basit bir ortak mutfak var, soğuk günlerde küçük aile evimizin mutfağını kullanıyoruz. Tüm temel gıdalarımız stoklarımızda olacaktır ancak alışveriş listesine özel dileklerinizi de yazabilirsiniz.
Bununla birlikte, kendi yiyeceklerimizi kullanmaya ya da mümkün olduğunca mevsimlik ve yerel şeyler satın almaya çalışıyoruz, ancak her zaman büyük bir yiyecek çeşitliliğine sahibiz. Nakliye ESC koşullarına göre iade edilir.
FAALİYET SIRASINDA EĞİTİM
Permakültürün temelleri ve ilkeleri, doğal yapı, temel tarım ve inşaat araçlarının kullanımı. yılın bahçesine genel bakış, somatik egzersizler, şiddet içermeyen iletişimin temelleri, eko-psikoloji, grup dinamik çalışması ve süreci.
KATILIMCI PROFİLİ
Karşıladığımız insanlar, sürdürülebilir bir yaşam tarzına, doğal yapıya, ekolojik tarıma ve aşırı lüks olmadan doğada basit bir yaşam tarzına ilgi duyan insanlardır. Faaliyetlerimizin çoğu ve temel altyapımız (duş, tuvalet) dışarıdadır.
Bu proje aynı zamanda hayatında değişiklik yapmak, doğayla daha iç içe yaşamak isteyen insanlar için de geçerli.
Amacımız insanların doğayla nasıl daha büyük bir uyum içinde yaşamayı öğrenmeleri ve aynı zamanda bireylere doğanın bütünsel refahlarını nasıl destekleyebileceği deneyimini kazandırmaktır.
Çiftliğimize/kuruluşumuza katılan gönüllülerimiz de projelerimizde yer alacak ve kendi projelerine olan ilgilerini de geliştirme desteğine sahip olacaklar.
NE ZAMAN: 2.9.2024 – 15.11.2024/30.11.2024 (biraz esnek olarak)
Başvuru için tıklayınız
Projenin bilgi paketine erişmek için tıklayınız
ÖNEMLİ: Whatsapp ve Telegram kanallarımıza katılarak fırsatlardan anından haberdar olmak için ister misiniz?
Erasmusgram WhatsApp Kanalımıza Katılmak için TıklayınızErasmusgram Telegram Kanalımıza Katılmak için Tıklayınız