Proje kapsamında seyahat masrafları, konaklama ve yemek masrafları karşılanıyor.
Katılımcı ücreti yoktur
Sırbistan, Türkiye vatandaşlarından vize istemiyor. Pasaportunuz ile seyahat edebilirsiniz.
Proje için aranan yaş kriteri yoktur.
Proje 7-14 Ekim tarihlerinde gerçekleşecektir
Projeye hangi ülkelerden katılımcılar seçilecektir?
Projeye toplam 24 katılımcı seçilecektir.
Bulgaristan, Fransa, Almanya, Portekiz, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti, Romanya, Sırbistan, Türkiye’den başvurular kabul edilecektir.
Ev sahibi organizasyon: BalkanIDEA Novi Sad
PROJE HAKKINDA
Eğitim kursunun temel amacı, gençlerin sosyal süreç ve değişimlere katılımının sağlanması ve katılımın artırılması için gençlik çalışması sektörünün kapasitesini artırmaktır.
Ezilenlerin Tiyatrosu, gerçekliğin kolektif bir provasıdır.
Bu metodolojinin ana fikri, insanlara bir tutum, davranış veya düşünce kalıbındaki bir değişikliğin hem kendi yaşamları hem de çevrelerindeki insanların yaşamları üzerinde nasıl güçlü ve önemli bir etkiye sahip olabileceğini deneyimlemelerini ve anlamalarını sağlamaktır.
Ezilenlerin Tiyatrosu yöntemleri, farklı toplulukların ihtiyaçlarına son derece uyarlanabilir ve her türlü sosyal sorunu kapsayacak geniş bir kapasiteye sahiptir:
insan hakları sorunları, farklı şekillerde güç kötüye kullanımı ve baskı, aktivizm eksikliği, ayrımcılık, dışlanma, yoksulluk, marjinalleşme, yabancı düşmanlığı vb. yaratıcı bir yaklaşımla insanların bu konulara düşünmeleri, çözüm bulmaları ve yaşamlarındaki çözümleri aktarmaları için bir alan sağlar.
Projenin daha spesifik Hedefleri şunlardır:
• Gençlik çalışması alanında yenilikçi metodolojileri tanıtmak, insan hakları ihlallerini, hoşgörüsüzlüğü, gençlerin radikalleşmesini, dışlanmayı vb. ele almak.
• Ortakların Avrupa düzeyinde ve hassas durumdaki gençlerin ihtiyaçlarını ele alan Uluslararası hareketlilik projelerinde faaliyet gösterme kapasitelerini artırmak;
• Toplumumuzdaki hassas konularda tiyatronun toplumsal değişim için kullanılmasında gençlik çalışması alanındaki en iyi uygulamaların değişimini teşvik etmek
• Gençlik örgütlenmesi projelerinin kalitesini artırmak
• İnsan hakları alanında aktif olan gençlik çalışanlarının mesleki gelişimini teşvik etmek
• Doğrudan ve dolaylı yararlanıcılar arasında aktif katılım düzeyini artırmak
• Doğrudan ve doğrudan çalışanlar arasında istihdam becerilerinin geliştirilmesine katkıda bulunmak.
Detaylı bilgi ve başvuru için tıklayınız