Bu proje, katılımcılara medyayı, kişisel ve mesleki gelişimleri ile içinde bulundukları topluluk ve gençlik gruplarının ilerlemesi için bir araç olarak kullanma konusunda temel yetkinlikler kazandırmayı amaçlayan bir işbirliği girişimidir.
Medya ve bilgi okuryazarlığı, bireylerin tükettikleri içerikleri eleştirel bir bakış açısıyla değerlendirip anlamalarını ve dijital ortamda etkin ve ahlaki bir iletişim kurmalarını sağlar.
Güvenilir olmayan kaynakları ayırt etme, medyanın kamuoyu oluşturmadaki rolünü kavrama ve medya ile bilgi teknolojilerini sorumlu bir şekilde kullanma becerileri kazandırır.
Bilgiye erişimin kolaylaştığı günümüzde, medya ve bilgi okuryazarlığı, demokratik toplumlarda aktif ve bilinçli katılım için zorunludur.
Bu gerçeklikten yola çıkarak tasarlanan proje, Medya ve Bilgi Okuryazarlığı (MIL), Bilgi ve İletişim Teknolojileri (ICT) ve Sosyal Medya (SM) kullanımını yenilikçi ve işbirlikçi bir biçimde yeniden şekillendirerek, gençlerin gelecekteki iş gücü piyasasında rekabet edebilirliklerini artıracak yeni beceriler kazanmalarına yardımcı olacak çoklu öğrenme çıktıları üretmeyi hedeflemektedir.
Gençlik çalışanları olarak, farkındalığımızı ve becerilerimizi geliştirerek, Erasmus+ programının sunduğu imkanlarla topluluklarımızda ve uluslararası alanda gençler üzerinde daha etkili ve olumlu bir etki yaratma şansına sahibiz.
Projenin asıl amacı, gençlik çalışanlarını medya ile etkili ve bilinçli bir şekilde etkileşim kurmaları için gerekli bilgi ve becerilerle donatmak ve medyayı, kendi toplulukları ve gençlik gruplarının gelişimi için bir araç olarak kullanmalarını sağlamaktır.
Eğitim süresince katılımcılar:
Bilgi kaynaklarının güvenilirliğini ve doğruluğunu değerlendirebilmek için eleştirel düşünme becerilerini geliştirecekler.
Medya ve bilgi teknolojilerinin işleyişini ve toplum üzerindeki etkilerini anlayacaklar.
Medyanın ve bilginin, kamuoyu oluşturma ve siyasi-sosyal sistemleri etkileme süreçlerindeki rollerini tanıyacaklar.
Kendi deneyimlerinden ve kaynaklarından yararlanarak, demokratik ve sivil katılım yoluyla toplumsal meseleleri ele alacaklar.
Dijital becerilerini geliştirecek ve bu becerileri nasıl kullanacaklarını öğrenecekler.
Medya ve bilgi kullanımıyla ilgili etik ve yasal meseleleri anlayacaklar.
Eğitim, iş ve sivil katılım gibi alanlarda medya ve bilginin aktif ve sorumlu kullanımını teşvik edecekler.
Dezavantajlı ve marjinalize olmuş topluluklar da dahil olmak üzere, farklı gruplarda medya ve bilgi okuryazarlığı becerilerinin geliştirilmesini destekleyecekler.
Kişisel ve mesleki amaçlar için medya ve bilgilere etkin bir şekilde ulaşma, kullanma ve üretme yeteneklerini artıracaklar.
Kültürel çeşitliliği ve kültürlerarası diyalogu teşvik etmede medya ve bilginin rolünü kavrayacaklar.
ÖNEMLİ: Whatsapp ve Telegram kanallarımıza katılarak fırsatlardan anından haberdar olmak için ister misiniz?
Erasmusgram WhatsApp Kanalımıza Katılmak için TıklayınızErasmusgram Telegram Kanalımıza Katılmak için Tıklayınız