Etkinlik Hakkında Bu etkinlik, gençlik çalışmalarının dijital yönlerini keşfetmeyi ve Güney ülkeleri ile genel Avrupa düzeyinde Dijital Gençlik Çalışmalarının tanınmasına katkıda bulunmayı hedeflemektedir.
Ayrıca, Güneyli gençlik çalışanlarının yeterliliklerini geliştirmeyi amaçlamaktadır.
Belirli Hedefler
Güney Avrupa ülkelerinde gençlik çalışmalarının dijital boyutunun mevcut durumunu değerlendirmek.
Gençlik çalışanlarının eksik olduğu, geliştirmesi gereken veya halihazırda sahip olduğu ve iyi kullandığı yeterlilikleri belirlemek.
Teknoloji ve BT araçları, dijital ve sosyal medya gençlik çalışmalarıyla ilgili bilgi, beceri ve yeterlilikleri geliştirmek ve bu alanlarda etkili olmak için gereken yeterlilikleri belirlemek.
Gençlik çalışanlarını, dijital medya ve teknolojiyle desteklenen faaliyetler geliştirme, uygulama, değerlendirme ve yeniden tasarlama konularında desteklemek.
Güney Avrupa ülkelerindeki gençlik çalışanlarını, Erasmus+ ve Avrupa Dayanışma Kolordusu’na ve yerel, bölgesel ve Avrupa düzeylerinde dijital araçların desteğiyle gençlerin katılımını desteklemeye daha iyi hazırlamak.
Akran öğrenimi ve en iyi uygulamaların paylaşımı için alan sağlamak. Etkinlik, etkileşimli oturumlar, sunumlar ve grup ağ oturumlarının bir kombinasyonundan oluşacaktır.
Katılımcılar
Katılımcılar, uzman eğitmenler ve akranlarıyla etkileşim kurma ve kendi deneyimlerini paylaşma fırsatına sahip olacaklar. Eğitim ayrıca SNAC Dijital Gençlik Çalışması ile bağlantı kuracak ve DNAC DYW I Sonuçlarını tanıtacaktır.
Etkinlik, tüm Erasmus+ Programı ülkelerinden başvuranlara açıktır, ancak Güney Gençlik Ağı ülkelerinden başvuranlara öncelik verilecektir.
Metodoloji ve Teknik Gereklilikler Eğitim, Portekiz’de yüz yüze gerçekleştirilecek ve katılımcılar arasında aktif katılım ve fikir alışverişini teşvik edecek şekilde tasarlanmıştır.
Katılımcıların deneyimlerine dayanan ve geleceğe yönelik somut eylemler üzerine inşa edilen eğitim programı, yaratıcı ve dijital zorlukları birleştirerek non-formal öğrenme ve deneyimsel öğrenme döngüsünün temel ilkelerine dayanmaktadır.
Oturumlar, genel oturumlar, küçük gruplarda kolaylaştırılmış çalışma ve bireysel yansıma arasında bölünecektir. Katılımcıların tüm eğitim kursuna katılmaları ve görüşleriyle katkıda bulunmaları beklenmektedir.
4-8 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecektir.
Başvuru için tıklayınız
ÖNEMLİ: Whatsapp ve Telegram kanallarımıza katılarak fırsatlardan anından haberdar olmak için ister misiniz?
Erasmusgram WhatsApp Kanalımıza Katılmak için TıklayınızErasmusgram Telegram Kanalımıza Katılmak için Tıklayınız