Bu proje, Avrupa Birliği tarafından ortak finanse edilmektedir.
Proje Hakkında
GENÇLİK KATILIMI HAKKINDA
Gençliğin katılımı, gençlerin kendi hayatlarını, topluluklarını ve genel olarak toplumu etkileyen karar alma süreçlerine, girişimlere ve faaliyetlere aktif katılımını ifade eder.
Demokrasiyi teşvik etmek, sivil katılımı teşvik etmek ve gençlerin topluluklarında aktif vatandaşlar ve liderler olmalarını sağlamak için gereklidir.
Toplum katılımı
Gençliğin katılımı, gençleri gönüllülük, hizmet projeleri, savunuculuk kampanyaları ve tabandan gelen girişimler aracılığıyla topluluklarına aktif olarak katkıda bulunmaya teşvik eder.
Gençliğin Güçlendirilmesi Liderlik, girişimcilik ve beceri gelişimi için kaynak, destek ve fırsatlar sağlamak, gençlerin potansiyellerini gerçekleştirmelerini ve topluma katkıda bulunmalarını sağlar.
Politika Geliştirme Gençleri politika ve programların oluşturulması, uygulanması ve değerlendirilmesine dahil etmek, onların bakış açılarının ve ihtiyaçlarının dikkate alınmasını sağlar.
Siyasi Katılım Gençlerin siyasi aktivizme ve toplumsal hareketlere katılımı, seslerini yükseltebilir ve politika sonuçlarını etkileyebilir.
GENÇLİK KATILIMININ ANA YÖNLERİ
Dijital Katılım Sosyal medya, çevrimiçi platformlar ve dijital teknolojiler, gençlerin ilgi duydukları konular etrafında bağlantı kurması, organize olması ve harekete geçmesi için yollar sağlar.
Karar verme
Gençliğin katılımı, gençlerin yerel, ulusal veya küresel düzeyde hayatlarını etkileyen kararlarda söz sahibi olmasını içerir.
Nesiller Arası Diyalog
Nesiller arası diyaloğu ve işbirliğini teşvik etmek karşılıklı anlayışı güçlendirir,
gençler ve yetişkinler arasında saygı ve işbirliği.
Eğitim Olanakları
Okullar, kolejler, gençlik örgütleri ve sivil toplum kuruluşları gençlere yönelik eğitim programları, mentorluk ve akranlar arası öğrenme fırsatları sunabilir.
01-11 Ağustos tarihleri arasında Polonya’da düzenlenecek olan projemiz için 5 katılımcı + 1 yedek katılımcı ihtiyacımız bulunmaktadır.
Aranan Katılımcı Özellikleri;
-Grup çalışmasına yatkın.
-En az B2 seviyesinde ingilizce bilgisine sahip olmak.
-18-30 yaş arasında olmak.
-Yeşil Pasaport sahibi olmak.
Not: Vize başvuruları için çalışılan aracı kurumların randevu sıkıntılarından dolayı önceliğimiz yeşil pasaportlu katılımcılardır.
Gönderici Kuruluş: Tuna Gençlik
Başvurunuzu CV’niz ve neden projeye katılmak istediğinizi açıklayan kısa bir yazı ile [email protected] adresine ulaştırabilirsiniz. (Sadece mail yolu ile tarafımıza iletilen başvurular dikkate alınacaktır)
Projenin bilgi paketine erişmek için tıklayınız
ÖNEMLİ: Whatsapp ve Telegram kanallarımıza katılarak fırsatlardan anından haberdar olmak için ister misiniz?
Erasmusgram WhatsApp Kanalımıza Katılmak için TıklayınızErasmusgram Telegram Kanalımıza Katılmak için Tıklayınız