Projeye toplam 26 kişi katılacaktır.
Hangi ülkelerden katılımcılar başvuru yapabilir?
from Austria, Belgium – DE, Belgium – FL, Belgium – FR, Bulgaria, Croatia, Cyprus, Czech Republic, Denmark, Estonia, Finland, France, Germany, Greece, Hungary, Iceland, Ireland, Italy, Latvia, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg, Malta, Netherlands, Norway, Poland, Portugal, Republic of North Macedonia, Romania, Serbia, Slovak Republic, Slovenia, Spain, Sweden, Switzerland, Turkey
Seyahat masrafları, konaklama, yemek ve vize masrafları karşılanacaktır.
Proje tarihleri: 30 Mayıs – 4 Haziran 2022
Bir ESC gönüllülük projesindeki (tümü) öğrenciler kimlerdir?
Kullanabilecekleri öğrenme alanları nelerdir?
Teşvik edici ve güvenli bir öğrenme ortamı yapan nedir?
Öğrenme ortamlarını nasıl (birlikte) tasarlıyoruz ve bu süreçte nelere dikkat etmemiz gerekiyor?
Öğrenme alanlarını ne ölçüde önceden hazırlayabiliriz? Tek bir gönüllülük projesinde öğrenme alanları nasıl kullanılır, çeşitlendirilir, karıştırılır, değiştirilir, bağlanır?
Bunlar, eğitim kursumuz sırasında gündeme getirmeyi ve ele almayı umduğumuz sorulardan sadece birkaçı!
European Solidarity Corps gönüllülük projesinin ev sahibi, organizatörü ve danışmanıysanız ve öğrenme ortamları ve bunları (birlikte) yaratmanın yolları hakkında daha fazla şey keşfetmek istiyorsanız, o zaman bu sizin için doğru eğitimdir!
Bekle, “eğitim” mi dedik? Demek istediğimiz: bu sizin için doğru oyun alanı!
Size bizimle oynama ve öğrenme ortamlarının uzamsal yönlerini keşfetme, (birlikte) güçlendirici öğrenme alanları oluşturma ile denemeler yapma ve öğrenmeyi teşvik etme potansiyellerini keşfetme şansı sunmak istiyoruz.
Daha spesifik olarak, aşağıdakiler için bir alan sunuyoruz:
European Solidarity Corps gönüllülük projesinin öğrenme alanlarının kalitesinin öneminin daha fazla farkına varmak;
Öğrenme ortamlarının fiziksel/mekansal yönlerine aşina olmak;
European Solidarity Corps gönüllü projelerinde öğrenmeye ve farklı öğrenicilerin ihtiyaçlarına daha sistematik bir şekilde bakabilme;
Öğrenme ortamlarını (birlikte) yaratmanın ve yeterliliklerinizi daha da geliştirmenin olası yollarını düşünün;
Öğrenme ortamlarının Youthpass öğrenme sürecini nasıl desteklediğini anlayın. Oyun alanımız, diğer şeylerin yanı sıra şunları içeren dinamik bir program etrafında inşa edilmiştir:
mimar András Cseh tarafından sunulan uzmanlığı keşfedebileceğiniz özel bir ‘kamp ateşi’;
öğrenme süreci ve öğrenme ortamlarının (birlikte) yaratılmasında geçmiş ve şimdiki deneyimler üzerine bireysel yansıma için birçok ‘mağara’;
Sizi yerel kuruluşların güçlendirici deneyimlerini keşfetme yolculuğuna çıkarmak da dahil olmak üzere, sizi başkalarıyla paylaşmaya ve yaratmaya davet eden ‘su deliği’.
Ve hepsinden önemlisi, öğrenme manzaralarını farklı perspektiflerden görme, kendi başınıza ve başkalarıyla birlikte oynama, yaratma, yeniden yaratma ve yeniden oynama fırsatı sunar!
Bu oyun alanına katılmakla ilgileniyorsanız, European Solidarity Corps gönüllü projelerini (ev sahibi, mentor, organizatör vb. olarak) desteklemeye dahil olmanız (ya da yakında olacak) ve öğrenmeyi yükseltmeye istekli olmanız önemlidir.
Teşvik edici ve güvenli öğrenme ortamları (birlikte) yaratmak için yeterlilikler geliştirerek dahil olan herkes için deneyimler!
Oyun alanında iletişim kurmanın ve dolaşmanın yolu olacağından, İngilizce bilgisi gereklidir.
Projenin akışı hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz, aşağıda linkte bulunan taslak programına bir göz atın. Oyun alanının ev sahibi Vanda Kovács olacak, Snežana Bačlija Knoch ve András Cseh sizi ağırlamayı dört gözle bekliyor!
Detaylı bilgi ve başvuru için tıklayınız
Daha fazla fırsata erişmek için telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız