3 Şubat – 11 Şubat tarihleri arasında Erasmus+ Gençlik değişimi projesinde 7 gün sürecek olan ve Lüksemburg – Weicherdang’da yapılacak projeye başvurun!
Projenin ismi: “Dig’IT ON”
Projeye Türkiye’den 4 katılımcı seçilecektir.
Proje amacı ise, gençleri aktif vatandaşlık ve demokratik süreçler içerisinde dijital araçlar ile katılma yöntemleri ile ilgili eğitmektir.
Gençlerin demokratik ve medeni süreçlere ilgisizlik veya güvensizlik nedeniyle düşük katılımı gerçeğiyle karşı karşıyayız.
Gençleri karar verme sürecinin dışında bırakmak onların marjinalleşmesi anlamına gelebilir ve bir kısır döngü yaratabilir.
Bu nedenle, gençleri sivil süreçlere çekici ve yenilikçi bir şekilde katılmaya teşvik ederek katılım ateşini yeniden alevlendirmek önemlidir.
Dijital katılım araçları bir yanıt unsuru olarak ortaya çıkıyor. Gençlere herhangi bir zamanda ve herhangi bir yerde çevrimiçi olarak katılma imkanı sunarak, yeni erişim ve değişim olanakları sağlayarak bu sorunları hafifletebilirler.
Ayrıca, COVID19 ile ilgili durum nedeniyle, tele-çalışma ve çevrimiçi öğrenmede bir artış gördük. Bu, internetin hayatımızda önemli bir yer tuttuğu son yıllarda şimdiden zemin kazanan bir trendi daha da güçlendirdi.
Bu, özellikle “dijital yerliler” olarak kabul edilen Z kuşağının gençleri için geçerli. Ancak, dijital teknolojinin düzenli kullanımı ile dijital okuryazarlık arasında bir ilişki olmadığı için, küçük yaştan itibaren internete maruz kalmak, kişinin dijital beceriler kazandığı anlamına gelmez.
İkincisi, iş piyasasında ihtiyaç duyulan dijital beceriler ile mevcut kapasiteler arasındaki uyumsuzluğun üstesinden gelmek için özellikle önemlidir.
Dig’IT ON projesi, bu nedenle, dijital katılımı teşvik etmenin yanı sıra dijital becerilerini geliştirmeye çalışıyor. Bu amaca ulaşmak için aşağıdaki hedefler üzerinde çalışıyoruz:
– Dijital katılım araçlarını keşfederek gençleri siyasi ve sivil süreçlere yeniden ilgi duymaya ikna edin.
– Katılımcı ülkelerde gençlerin geri çekilmesinin gerçeklerini analiz edin.
– Çevrimiçi iletilen yanlış bilgileri tespit etme ve bunlara tepki verme yeteneklerini geliştirmek için eleştirel zihinlerini geliştirin.
– Avrupa Birliği içindeki karar alma süreçlerini bilir.
Detaylı bilgi ve başvuru için tıklayınız
‼️ ‼️ ÖNEMLİ NOT: Proje yeşil pasaportu olan, AB çifte vatandaşlığı olan ya da geçerli Schengen vizesi olan adaylar için açıktır.
Katılımcı profili
Projenin bir ana faaliyeti olacak, Lüksemburg’da gerçekleştirilen ve becerilerini geliştirmek ve toplumlarında olumlu değişimin aracıları olmak isteyen 32 genç 8 gençlik çalışanını bir araya getiren bir gençlik değişimi olacak ve dijital katılım konusuna özel ilgi duymalıdır.
Bunlar arasında sosyo-kültürel ortamları nedeniyle daha az fırsata sahip gençler olmalıdır.
Bu katılımcılar 8 ülkeyi temsil etmektedir:
Lüksemburg, Romanya, Slovakya, Yunanistan, Çek Cumhuriyeti, Polonya, Türkiye ve Letonya