Hangi ülkelerden katılımcılar yer alacaktır?
Bulgaristan, Hırvatistan, Estonya, Fransa, İtalya, Hollanda, Polonya, Türkiye
Ana faaliyet, 9 gün sürecek bir eğitim kursu olup St. Maarten’de gerçekleştirilecek ve 24+3 katılımcıyı kapsayacaktır.
Bu süre zarfında, farklı kavramların anlamlarını, rollerini ve birbirleriyle nasıl tamamlayıcı olduklarını keşfetmeye odaklanacağız.
Eğitim, toplumsal cinsiyet sorunları, stereotipler ve ayrımcılıkla ilgili eğitim yaklaşımları ve yöntemleri üzerinde derinleşecektir.
İlk iki gün, katılımcılar arasında güvenli, non-formal bir ortam yaratmaya ve birbirlerini tanımaya yönelik olacaktır. Aynı zamanda, katılımcıların geçmişlerini, beklentilerini ve korkularını anlamalarına ve konuya derinlemesine girmelerine odaklanılacaktır.
Bu eğitim kursunun hedefleri, projeye katılacak olan 24 gençlik çalışanının şunları içermektedir:
— Projenin 10 aylık süreci boyunca katılımcılar, gençlik çalışmalarında Non-Formal Education (NFE) yöntemlerinin rolünü, önemini ve olanaklarını anlayacaklar ve toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik drama yöntemlerini kullanma becerisi kazanacaklardır.
— 24 katılımcı, bir projede yer alarak anlamları, rolleri ve kavramları geliştirecek ve toplumsal cinsiyet konularına ilişkin yaygın eğitim yaklaşımlarının ve yöntemlerinin (örgün, örgün olmayan, örgün olmayan) tamamlayıcılığını sağlama yeteneğine sahip olacaklardır.
— Katılımcılar, projenin 10 aylık süreci boyunca NFE’nin ilkelerini ve program oluşturmanın etkilerini anlamaya yönelik bir anlayış geliştireceklerdir.
Ayrıca, cinsiyet kimliği ve toplumsal cinsiyet konularıyla ilgili farklı türdeki eğitim yöntemlerini deneyimleyerek, katılımcılara Yaygın Eğitim ve dramayı etkili bir şekilde kullanma becerisi kazandırılacak ve bu konuda düşünmeleri teşvik edilecektir.
Eğitimi üç deneyimli eğitmen yönetecek olup, gençlik çalışması ve Erasmus+ projelerinde deneyime sahiptir.
Eğitim, sadece yaygın eğitim ve drama yöntemlerine dayanmaktadır ve katılımcıların hedeflerine ulaşmalarına, gençlik çalışmalarını geliştirmelerine ve daha yenilikçi yöntemleri entegre etmelerine ilham vermeyi amaçlamaktadır.
Teoriyi pratik uygulamayla birleştiren bu zenginleştirici deneyimle, gençlik çalışmalarındaki çabalarınıza kalıcı bir etki bırakmak için bize katılın.
15-23 Mart tarihlerinde gerçekleşecektir.
Başvuru için tıklayınız
Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız