Kuzey Makedonya’nın Krushevo kentinde gerçekleşen “Beyond Barriers: Building Bridges for Inclusion” projesi, Türkiye, Kuzey Makedonya, Bulgaristan, Romanya ve İtalya’dan beş farklı kültürü bir araya getirmeyi amaçlıyor.
Toplam 37 gencin kültürel alışverişe dahil olduğu etkinlik.
AB ülkelerinde birçok sosyal grup kendi endişelerine odaklanma eğilimindedir ve çoğu zaman başkalarının, özellikle de engelli bireylerin karşılaştığı zorlukları göz ardı etmektedir.
İyi niyetlere rağmen, yardım kutularına bağış yapmak gibi bazı eylemler stereotipleri sürdürerek toplumsal eşitsizliğe katkıda bulunabilir.
Engelliliğe ilişkin sorunlar, fiziksel engellerin ötesine geçerek insan hakları ihlallerini ve ayrımcılık ve dışlanmadan kaynaklanan eşitsizliği içermektedir. Eğitim, farkındalığın arttırılmasında ve sosyal katılımın teşvik edilmesinde önemli bir rol oynamaktadır.
Ana hedef; sosyal katılımı teşvik etmek, iletişim becerilerini geliştirmek ve girişimciliği teşvik etmektir.
Ayrıca hem engelli hem de sağlıklı bireyler arasında Erasmus+ ve AB değerleri konusunda farkındalık yaratarak onların engellilikle ilgili projelere katılımlarını ve yeni girişimler yaratılmasını teşvik etmeyi amaçlıyoruz.
Atölye çalışmaları 3 gün sürecek olup psikomotor becerilerin, yaratıcılığın, problem çözmenin, girişimciliğin, iletişimin ve kişisel becerilerin geliştirilmesine odaklanacaktır.
Kolaylaştırıcılar ebru sanatı, çanta boyama ve ritim/vurmalı çalgı eğitimi oturumlarını yönetecek ve sergi sırasında mini bir konserle sonuçlanacak.
Proje; video sunumları, uygulamalı örnekler, tartışmalar, değerlendirmeler ve fikir alışverişleri yoluyla engellilik konusunda farkındalık yaratmayı amaçlıyor.
Katılımcılar, zihinsel engelli bireylerin günlük aktivitelerini gösteren kısa videolar hazırlayacak ve ülkelerindeki sosyal içerme uygulamalarını paylaşacak.
Fiziksel aktiviteler ve spor alışkanlıkları engelli bireylerle sağlıklı yaşamayı, takım çalışmasını ve işbirliğini teşvik edecektir. Kültürlerarası öğrenme faaliyetleri, katılımcıları rol oyunları, sunumlar ve Soru-Cevap oturumları aracılığıyla kültürlerini sergilemeye teşvik edecektir.
Gezi ve gözlem faaliyetleri, eğitim merkezleri ve yerel yönetim alanlarını ziyaret ederek uzmanlardan ilk elden bilgi sağlayacaktır.
Grup tartışmaları AB değerlerine, Erasmus+ programlarına ve zihinsel engellerle ilgili konulara, fikir paylaşımını, problem çözmeyi ve girişimciliği teşvik etmeye odaklanacak. Katılımcılara Youthpass Sertifikaları verilecektir.
31 Mayıs – 8 Haziran 2024 tarihleri arasında gerçekleşecektir.
Yaş sınırı: 18-29
Başvuru formu Türkçe olarak doldurulmalıdır! Son başvuru tarihi: 28 Nisan 2024
Proje kapsamında seyahat masrafları (275 Euro’ya kadar), konaklama ve 3 öğün yemek masrafları karşılanmaktadır.
Başvuru için tıklayınız
ÖNEMLİ: Whatsapp ve Telegram kanallarımıza katılarak fırsatlardan anından haberdar olmak için ister misiniz?
Erasmusgram WhatsApp Kanalımıza Katılmak için TıklayınızErasmusgram Telegram Kanalımıza Katılmak için Tıklayınız