Bu proje şunları amaçlamaktadır:
-Cinsiyet önyargısı, stereotipler, ayrımcılık ve cinsiyete dayalı şiddet de dahil olmak üzere cinsiyet eşitliği ile ilgili konularda gençler arasında farkındalığın arttırılması.
-Toplumsal cinsiyet eşitliğine ilişkin farklı bakış açılarını daha iyi anlamak için farklı cinsiyetlerden ve kültürel kökenden gelen gençler arasında açık diyaloğu ve yapıcı tartışmaları teşvik etmek.
-cinsiyet eşitsizliğini destekleyen sosyal ve kültürel normların değiştirilmesine katkıda bulunmak, eşitlik ve karşılıklı saygıya dayalı yeni erkeklik ve kadınlık vizyonlarını teşvik etmek.
-cinsiyet eşitliğini ve kadın dayanışmasını teşvik etmek amacıyla gençlere yaratıcı yazarlık ve nakış sanatı konusundaki bilgilerini artırma fırsatları sağlamak;
-gençlere yaratıcı potansiyellerini ve eleştirel düşünmelerini geliştirme fırsatları vermek;
-İngilizce kullanımını artırmak ve katılımcıların iletişim becerilerini geliştirmek;
-kültürlerarası ve sosyal becerileri geliştirmek;
– Resmi olmayan ve resmi olmayan yöntemlerin kullanımını teşvik etmek;
-Gençlerin Avrupa programları hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlayacak uluslararası hareketliliğin, ev sahipliği faaliyetlerinin ve girişimlerimizin uluslararası boyutuna açıklığının önemini teşvik etmek.
Faaliyetler
Projede yer alacak katılımcılar, farklı sosyal, kültürel, dini ve ekonomik altyapılara sahip dört Avrupa ülkesinden 18-24 yaş arası 40 genç ve 8 grup liderinden oluşuyor.
Mevcut kontenjanların bir kısmı sosyal dezavantajlı durumda olan ve coğrafi ve/veya ekonomik engellerle karşı karşıya olan gençlere ayrılacaktır.
Bu hareketlilik gençlerin aşağıdakiler gibi yaygın öğrenme ilkelerine dayanan çeşitli faaliyetlere aktif olarak katılmaları için bir fırsat olacaktır:
– Ekip oluşturma faaliyetleri;
– Kültürlerarası oyunlar ve Buzkıranlar;
– Rol yapma;
– Yaratıcı atölye çalışmaları: yaratıcı yazma ve nakış;
– Toplumsal cinsiyet eşitliği ve cinsiyet ayrımcılığına ilişkin beyin fırtınası, tartışmalar ve müzakereler;
– Yansıma grupları;
– Kültürlerarası akşam.
Bu etkinlikler aracılığıyla gençler, teşvik edici bir ortamda yaratıcılıklarını artırarak ve algıları zayıflatmak ve çeşitliliği teşvik etmek için çok güçlü bir araç olarak dili merkeze alarak yaratıcı yazma pratiği yapacaklar. Konunun farklı yönlerine odaklanan ve vatandaşlara fikir verecek yaratıcı çalışmalarını sunma fırsatına sahip olacaklar.
Bu proje uluslararası boyutta proaktif işbirlikleri yaparak paylaşımı ve geri bildirim vermeyi teşvik edecektir.
Projenin ismi: Generation Equality HeForShe
Tarih: 09-17 Temmuz 2024 (seyahat günleri dahil)
Yer: Apice, İtalya 🇮🇹🇪🇺
Katılımcı Sayısı: 10+2
Konaklama, yemek ve ulaşım masrafları ev sahibi kuruluş tarafından karşılanacaktır. Türk katılımcıların izleyeceği gidiş-dönüş rotası Türk ortak kuruluş tarafından paylaşılacaktır.
Başvuru için tıklayınız
ÖNEMLİ: Whatsapp ve Telegram kanallarımıza katılarak fırsatlardan anından haberdar olmak için ister misiniz?
Erasmusgram WhatsApp Kanalımıza Katılmak için TıklayınızErasmusgram Telegram Kanalımıza Katılmak için Tıklayınız