Proje fikri, gençlik çalışanlarını ve gençlik liderlerini, nefret söylemiyle mücadele etmek için gerekli yetkinlikleri geliştirmelerine ve Avrupa Konseyi tarafından geliştirilen İnsan Hakları Eğitimi el kitabı “Pusula”nın kullanımında ustalaşmalarına olanak sağlamak amacıyla hedeflenmiştir.
Amaç, 90’lardan sonra oldukça popüler hale gelen, ancak genellikle ulusal politikalara tatmin edici bir şekilde tercüme edilemeyen insan hakları eğitimi (İHE) kavramına daha somut bir uygulama kazandırmaktır.
İlgili kuruluşlar ayrıca, UNDHRE’nin “insan hakları için insan hakları yoluyla insan hakları eğitimi” tarafından belirtildiği gibi, insan hakları eğitiminin ve ilkelerinin yaygınlaştırılmasına doğrudan katkıda bulunmak istemektedir.
Bu iki önemli an, yerel gençliğin insan hakları temasına giderek daha fazla ilgi gösterdiği ve eşitsizlik, ayrımcılık ve nasıl yapılacağına dair sorularına yanıt almak için bu konuda eğitim talep ettiği bir tarihsel dönemde de bağlamsallaştırılmalıdır.
Özellikle nefret söylemi konusuna odaklanma kararı, bu olguyla yüzleşme ihtiyacından doğdu.
Tüm katılımcı ülkeler, son yıllarda, özellikle Ukrayna’daki savaştan sonra, kamusal alanda ve kamuoyunda nefret söylemi kullanımında katlanarak bir artışa tanık oldu ve seçim zamanlarında aşırı zirvelere ulaştı.
Bu faktör, birçok Avrupalı ve Avrupalı olmayan ülkenin yaşadığı alternatif sağa kaymanın bir başka açıklayıcı unsurudur.
Bu nedenle “İnsan Hakları-İnsan Pusulası!”nı geliştirdik! gençlik çalışanlarını ve gençlik liderlerini buna göre hazırlamak ve onları nefret söylemiyle mücadele etmek için doğru araçlarla donatmak ve nefret söylemiyle karşı karşıya kaldıklarında hazırlıklı olmalarını sağlamak ve gençlerle faaliyetleri sırasında güvenli ve hoşgörülü bir ortam yaratmak gerekli görünüyor. .
Gençlik çalışanları ve gençlik liderleri gençlik eğitiminde çok önemli bir role sahiptir ve okul ile aile arasında bir tampon işlevi görebilirler.
Ayrıca, bu eğitim deneyimi sırasında edinilen beceriler sayesinde, gençlik çalışanları ve gençlik liderleri, Avrupa ilke ve değerlerinin elçileri olacak ve gençlere demokratik yaşama ve hukukun üstünlüğüne saygı duymaları ve bunları aktif olarak korumaları için ilham verecek.
Ayrıca becerilerine daha fazla güvenecekler ve en iyi uygulamalarını uluslararası bir ortamda paylaşma fırsatına sahip olacaklar, aynı zamanda Avrupalı olmayan akranlarıyla işbirliği yapma ve temas kurma şansına sahip olacaklar.
Human Rights-Human Compass adlı 8-16 Mayıs tarihleri arasında Turku, Finlandiya’da gerçekleştirilecek olan Eğitim Kursu programı için katılımcılar aranıyor.
Projenin bilgi paketine erişmek için tıklayınız
Başvuru için tıklayınız
Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız