Avrupa-Akdeniz eğitim kursu, kutuplaşmanın nedenlerini, sonuçlarını ve dinamiklerini analiz etmek için gençlik çalışması yeterliliklerini geliştirmeye odaklanır.
Avrupa-Akdeniz eğitim kursu, kutuplaşmanın nedenlerini, sonuçlarını ve dinamiklerini analiz etmek için gençlik çalışması yeterliliklerini geliştirmeye odaklanır ve gençlik çalışanlarının insan hakları ve demokratik yurttaşlık eğitimi metodolojileri yoluyla aşırı kutuplaşmanın önlenmesine yönelik girişimleri hazırlama, yürütme ve değerlendirme becerilerini geliştirir.
Program, iyi uygulamaların paylaşılmasını ve diğer sivil toplum aktörleriyle işbirliği içinde girişimlerin geliştirilmesini içermektedir.
Kurs boyunca paylaşılacak depolarizasyon metodolojileri arasında Diyalog Çemberleri, Yaşayan Kitaplıklar, Yurttaş Uyum Alanları, Minnettar Diyaloglar’ın geliştirilmesindeki deneyimlerden bahsedeceğiz…
Proje, kültürlerarası demokratik vatandaşlık ve insan hakları eğitimi ilkeleri temelinde kutuplaşmayı önlemek için yeterlilikler geliştirmek isteyen 25 gençlik lideri, eğitmeni ve gençlik çalışanı için tasarlanmıştır. Önceki deneyim, gençlik çalışması geçmişi ve somut takip geliştirme potansiyeli özellikle dikkate alınacaktır.
Katılımcılar kurs boyunca Youthpass’larını oluşturmaları için desteklenecektir.
Sonuçlar
Eğitim Kursu, aşağıdaki konularda destekleyecektir:
● Kültürlerarası demokratik vatandaşlık ve insan hakları eğitimi ilkeleri temelinde kutuplaşmayı önleyecek yeterlilikler geliştirmek;
● Kutuplaşmanın nedenlerini, sonuçlarını ve dinamiklerini ele alan gençlik çalışmasının rolünü analiz edin ve kutuplaşmanın nasıl önleneceğine ilişkin uygulama ve metodolojileri paylaşın;
● Yerel topluluklarda kutuplaşmayı önlemeye katkı sağlayacak girişimler hazırlamak ve Avrupa-Akdeniz bölgesinde işbirliği stratejileri geliştirmek.
18-25 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşecektir.
Kurs, aktif katılım ve katılımcılar arasındaki alışverişe dayalı olarak tasarlanmıştır. Katılımcıların ve ilgili kuruluşların deneyimleri dikkate alınarak oluşturulmuştur; ve katılımcıların gelecekte somut eylemler geliştirmelerini bekler.
Eğitim programının metodolojisi, deneyimsel öğrenme döngüsü ve yaygın eğitimin temel ilkelerine dayanmaktadır.
Program, diğer sivil toplum aktörleriyle işbirliği içinde girişimlerin geliştirilmesinin yanı sıra en iyi uygulamaların paylaşılmasını da içermektedir. Kurs boyunca paylaşılacak depolarizasyon metodolojileri arasında Diyalog Çevreleri, Yaşayan Kitaplıklar, Yurttaş Uyum Alanları, Minnettar Diyaloglar’ın geliştirilmesindeki deneyimlerden bahsedecektir.
Kursun etkisinin bu metodolojilerin yerel ve bölgesel düzeyde kullanılmasına, sinerji yaratmaya ve Avrupa-Akdeniz işbirliğini artırmaya çevrilmesi beklenmektedir.
Katılımcılar kurs boyunca Youthpass’larını oluşturmaları için desteklenecektir.
Başvuru formu için tıklayınız
Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız