DSÖ, küresel halk sağlığı konularında lider olarak, halk sağlığı alanında geleceğin liderlerinden oluşan çeşitli bir havuz oluşturmaya kararlı.
DSÖ’nün Staj Programı, öğrencilere ve yeni mezunlara DSÖ’nün teknik ve idari programları hakkında fikir edinmeleri ve çeşitli alanlarda bilgi ve deneyimlerini zenginleştirmeleri için çok çeşitli fırsatlar sunar, böylece halk sağlığının ilerlemesine katkıda bulunur.
Hedefler nelerdir?
Kapasite geliştirme fırsatları yoluyla eğitim deneyimlerinin geliştirilebileceği DSÖ programlarına farklı akademik geçmişlerden uygun öğrencilerin atanması için bir çerçeve sağlayın.
DSÖ programlarına, DSÖ’nün teknik ve idari programlarıyla ilgili çeşitli alanlarda uzmanlaşmış öğrencilerin katılımından yararlanma fırsatı sağlayın.
DSÖ, teknik alanlarda ve iletişim, dış ilişkiler veya insan kaynakları gibi idari programlarda staj imkanı sunmaktadır.
DSÖ Staj Programının Faydaları
DSÖ, staj süresi boyunca tüm stajyerlere sağlık ve kaza sigortası sağlar.
Staj başlangıç tarihinden önce ve staj bitiş tarihinden sonra, görev istasyonu lokasyonuna gidiş ve dönüş dahil olmak üzere sigorta kapsamı, bireysel stajyerin kişisel ve mali sorumluluğundadır.
Ocak 2020 itibariyle DSÖ, mali desteğe ihtiyacı olan uygun seçilmiş stajyerlere geçim yardımı sağlamaktadır.
Tüm stajyerler yasal bir Çıkar Beyanı formu doldurmalıdır. Bu form, stajyer adayların hibe bursları, burslar vb. gibi herhangi bir mali destek dahil olmak üzere ilgili mali açıklamalarını beyan etmelerini gerektirir.
Bu formda verilen bilgilere dayanarak, stajyer adayların DSÖ’den mali destek almaya uygunluğu değerlendirilecektir. .
Bazı görev istasyonlarında öğle yemeği kuponları verilebilir.
Stajyerler, DSÖ teknik biriminin ihtiyaçlarına bağlı olarak, en az altı (6) haftadan en fazla 24 haftaya kadar tam zamanlı olarak çalışmaya hazır olmalıdır.
Stajyerler, staj için mali destek de dahil olmak üzere, görevleri sırasında (Çıkar Beyanı) yer alacakları faaliyetin konusu ile ilgili olası bir çıkar çatışmasına yol açabilecek her türlü durumu açıklamalıdır.
Stajyerler, stajlarına başlamadan önce doldurulmuş WHO tıbbi uygunluk belgesi formunu işe sağlamalıdır.
Stajyerlerden özellikle istenmedikçe herhangi bir belge göndermemeleri rica olunur.
Kimler staj yapabilir?
Yaş: Başvuru tarihinde en az 20 yaşında olmanız gerekiyor.
Eğitim: Resmi bir yeterliliğe (lisans, yüksek lisans veya lisansüstü), DSÖ’nün teknik çalışmasıyla ilgili bir halk sağlığı, tıbbi veya sosyal alanda veya bir üniversitede veya eşdeğer bir kurumda bir kayıtlı olmanız gerekiyor.
Yönetim, idari, iletişim veya dış ilişkilerle ilgili alanlar da olabilir.
Halihazırda bir yeterliliği tamamlamış olan adaylar, resmi yeterliliğin tamamlanmasını takip eden altı ay içinde staja başvurmaları halinde de değerlendirmeye hak kazanabilirler.
Staja başlamadan önce (lisans düzeyi veya eşdeğeri) bir üniversitede veya dengi bir kurumda üç yıllık tam zamanlı eğitim tamamlayınız
Diller: Görevlendirme ofisinin çalışma dillerinden en az birinde iyi olmanız gerekiyor.
Aile ilişkisi: Bir DSÖ personeli ile akraba olmamanız gerekiyor (örneğin, oğul/kız, erkek kardeş/kız kardeş veya anne/baba).
Uyruğu: Bir WHO Üye Devletinin geçerli bir pasaportuna sahip olmalısınız (Türkiye dahil)
Diğer: Daha önce DSÖ’nün Staj Programına katılmamış kişilere öncelik veriliyor.
Detaylı bilgi ve başvuru için tıklayınız