Proje, Bosna Hersek , Visoko şehrinde gerçekleşecektir
Proje süre aralığı: 2 ay
Projeye başvurmak için aranan yaş aralığı şartı: 18-30
Bosna Hersek’te gerçekleşecek proje için 4 gönüllü aranmaktadır
Bosna Hersek için vizeye ihtiyacınız yoktur. Sadece pasaportunuz ile seyahat edebilirsiniz.
Proje süresi : 57 gün (55 gün+2 gün yolculuk)
Sivil Toplum Destekleme Derneği (SİTODED) Gönüllülük Projesi
Proje Açıklaması Sivil Toplum Destekleme Derneği (SİTODED) tarafından yürütülen bu kısa dönem gönüllülük projesi kapsamında gönüllüler, hem sosyal yardım hem de çevresel ve kültürel çalışmalara aktif olarak dahil olacaktır.
Gönüllülere Verilecek Görevler
Mutfak Atölyesi: İhtiyaç sahibi ailelere yemek dağıtan mutfak atölyesinde görev almak.
Çocuk Atölyeleri: Çocuklar için düzenlenen etkinliklere katılmak, bu faaliyetleri organize etmek ve uygulamak.
Çevre ve Tarihi Alan Çalışmaları: Tarihi ve turistik bölgede çevre düzenleme ve kazı faaliyetlerine destek sağlamak.
Konaklama, Yemek ve Ulaşım Düzenlemeleri
Konaklama: Gönüllüler, organizasyonun kendi tesislerinde konaklayacaktır. Ev, çamaşır makinesi, wifi, özel odalar, ortak alan ve banyo gibi tam donanımlı imkanlara sahiptir. Gönüllüler, projeye katılan diğer gönüllülerle birlikte bu alanı paylaşacaktır.
Harçlık: Her gönüllüye günlük 6 Euro cep harçlığı ödenecek.
Vize Gerekliliği: Gönüllüler için vize gerekliliği bulunmamaktadır.
Ulaşım: Seyahat masrafları, Erasmus+ mesafe hesaplayıcısına göre ESC kurallarına uygun şekilde karşılanacaktır.
Katılımcı Profili
Proje için belirli bir beceri veya nitelik gerekmemektedir; ancak katılımcılara çatışma sonrası ve kriz alanlarında temel bilgi ve beceriler sağlanacaktır.
Katılımcıların ev sahibi topluma aktif bir şekilde dahil olmanın önemini anlamaları ve eleştirel düşünceye açık olmaları teşvik edilir.
Gönüllülerden beklenen özellikler:
Toplum yaşamına ve iş birliğine yatkınlık,
Gençler ile çalışmaya hazır olmak, farklı sosyal ve eğitim geçmişlerinden gelen bireylerle etkileşim kurma istekliliği,
Girişimcilik, yeni fikirler üretme ve hayata geçirme motivasyonu,
Açık fikirli, esnek ve yaratıcı olmak.
Proje Tarihleri: 📅 1 Temmuz 2025 – 26 Ağustos 2025
Başvuru için tıklayınız
Whatsapp kanalımıza katılarak duyurulardan anında haberdar olmak için tıklayınız
Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız
Gözde Özdemir
Bu proje için aranan tüm yeterliliklere sahip olduğunu düşünüyorum henüz 19 yaşındayım ancak sorumluluk almak ve insanların hayatında dokunuşlar yapmak istiyorum ve sayabileceğim birçok sebepten ötürü bu projeye katılmak benim için çok önemli.
Ömer Bayram Telci
Merhaba Ben Ömer Bayram Telci 22 yaşındayım Öğrenciyim Beden eğitimi öğretmenliği bölümündeyim bölümümüzdede uzmanlık alanım engellilerde spor ve çocuklar üzerine bu yüzden bir çok etkinlik vb faaliyetlere katılım sağlıyorum.Tema gibi doğa derneklerine ve doğa yürüyüşleri bisiklet kulübeleri gibi farklı etkinliklerde yer alıyorum.Sporla ilgili her alanda kendimi geliştirmeye çalışıyorum ve diğer bakımdan çocuklarla olan her bağ özelliklede dışardaki öğrencilerin tutum ve davranışları benim için değerli bir analiz olabilir.Daha önce garsonluk yaptım ve mutfaktata çalıştım ellerim beceriklidir yatkındır o bakımdanda 🙂 Dediğim gibi öğrenmeye hevesli biriyimdir öğretmeyede hevesli biriyim Gönüllüyüm 🙂
Yağmur Bircan
20 yaşındayım bu zamana kadar bulunduğum yerde yardım eline ihtiyaç duyan bir çok kişi için koşuşturdum bu benim için çok özel bir proje çok anlamlı ve benim genç bir birey olarak geleceğime olumlu izler birakabilecek nitelikte, insanlarla iletişimimin çok kuvvetli olduğuna inanıyor ve bu projeye tüm kalbimle katılmak istiyorum.
Melisa kurt
Merhaba uluslararası ilişkiler öğrencisi 2. Sınıfım bu proje ile yurt dışı korkumu yenip insanlara yardımımın dokunmasını çok isterim 20 yaşındayım
Havva Nur
22 yaşındayım ,bu projede yer almayı canı gonulleden istiyorum. Bu projeyi istememin bir çok nedeni var ama özellikle de insanların duygularını anlayabilmem , demek istediğim insana yardım etmek sadece maddiyat değil manaviyat olarakta insanlarımıza yardımcı olabilmek özellikle bu yüzden bu proje benim için çok önemli.
Badrul Islam ELSEVAR
I believe to myself…
Best regards
From Erzrum