Program Boğaziçi Üniversitesi’nde düzenlenecektir. Boğaziçi Avrupa Siyaset Okulu Yaz eğitimi 6 Eylül – 13 Eylül 2020 tarihleri arasında gerçekleşecektir.
Programa kimler başvurabilir ?
Hâlihazırda , sivil toplum kuruluşlarında , yerel yönetimler ya da siyasi partilerde çalışan veya çalışmayı planlayan 25 ile 35 yaş arasındaki gençlerin başvurusuna açıktır. Gelen başvurularda İstanbul ya da Ankara şehirleri harici gelen başvurular öncelikli olacaktır.
Seçilen katılımcıların yol masrafları, yemek masrafları ve konaklama masrafları Boğaziçi Avrupa Siyaset Okulu tarafından karşılanacaktır.
Başvurular 29 Nisan 2020 tarihinde başlamıştır ve başvurular 21 Mayıs 2020 , saat 18:00 ‘a kadar açık kalacaktır
Programın size uygun olduğunu düşünüyorsanız ve başvuru yapmak istiyorsanız başvuru formunu doldurunuz.
İlk aşamay geçtiğiniz takdirde 31 Mayıs 2020, Pazar günü internet üzerinden yapılacak olan sınava davet edileceksiniz.
Sonuçlar 12 Haziran 2020 tarihine kadar e-mail yoluyla bildirilecektir.
YURT İÇİNDE BULUNAN PROGRAMLARA NEDEN KATILIM SAĞLAMALIYIM ?
Öncelikle şunu belirtmek isterim. Yurt içinde katıldığınız programlar ve oluşturduğunuz ulusal network ile size yurt dışı için bir çok fırsat açacağını söyleyebiliriz. Yurt içinde yapılan yerel ve ulusal projeler ile kendi becerilerinizi ve ilgi alanınız açısından gösterdiğiniz çabanın size yurt dışı ile yapılacak projeleri gerçekleştiren kişiler ile buluşturacaktır. Örnek vermek gerekirse; İstanbul’da engelliler konulu bir projeye katıldım. Projede tanıştığım arkadaşım bana yurt dışında bir proje olduğunu ve başvurursam seçilme ihtimalimin yüksek olduğunu söylemişti. O vasıta ile başvurduğum proje ile Almanya’da gerçekleşen bir gençlik programına katılım sağlayarak hem bilgi ve becerilerimi yurt dışında gösterme fırsatı elde ettim hem yurt dışında güzel network oluşturdum. Yıl içerisinde çok fazla sayıda yurt içinde projeler, eğitimler oluyor. Erasmusgram duyurusunu sık sık yapıyor ve takip ederseniz ve ilgi ile başvurursanız seçilmemeniz için hiç bir neden yok.
Yurt içinde yapılan projelerin size neler katacağını şu maddeler ile sıralamak istiyorum
- Tanıştığınız kişiler ile network oluşturma
- Farklı bakış açıları yakalamak ve dünyaya farklı bir pencereden bakmak
- İçinizdeki potansiyeli ortaya çıkarmak
- İlgi alanınız olan projeye katılım sağlarsanız bu alanda bilgi ve birikiminizin artması
- Takım çalışması
- Yetkinliklerinizin artması için fırsat oluşturmak
Yurt içinde yapılan projelerde okuldaki gibi öğretmen ve formal eğitim sistemi mi olacak?
Hayır, tam aksine non formal eğitim oluyor. İnteraktif bir şekilde katılım sağlayarak hem dahil olmanızı hem de aktarım sağlayacağınız bir program. Bu program hem sıkılmamanız için hem de kendinizi daha iyi ifade etmeniz için oluşturuluyor. Öğretmen değil kolaylaştırıcının olduğu bir sistemdir.
Yurt içi programlarında hangi masraflar karşılanıyor?
Genel olarak bu programlar fonlanmış programlar olduğu için, yol masraflarınız, konaklama masraflarınız ve yemek masraflarınız proje kapsamında karşılanır. Sizin yapmanız gereken tek şey projeye kabul aldıktan sonra dahil olmanızdır ve tam katılım sağlamanızdır. Projeye seçildim 3 gün sürecek ben 3 gün boyunca gezerim mantığı ile başvurmayın çünkü projede tam katılım şart ve başkasının hakkına girmemek için sadece size uygun projelere başvurmanız daha doğru olacaktır
FATMA KIZILKAYA
Kendim de gelecek bir siyasetçi olacağım şimdi de Türkiyenin en önde gelen Üniversitesinde ve en iyi eğitimcilerin de ders alacağım için çok heyecanlıyım. Şimdide de onlar ve böyle bir çalışma düzenleyen Boğaziçi Üniversitesinin ekibine teşekkür ederim
FATMA KIZILKAYA
Kendim de gelecek bir siyasetçi olacağım için de Türkiyenin en önde gelen Üniversitesinde ve en iyi eğitimcilerin de ders alacağım için çok heyecanlıyım. Şimdide de onlar ve böyle bir çalışma düzenleyen Boğaziçi Üniversitesinin ekibine teşekkür ederim