Uluslararası Göç Örgütü (IOM), 1951 yılında kurulmuş ve göç alanında lider bir hükümetler arası kuruluş olan Birleşmiş Milletler’e bağlı bir kuruluştur.
IOM, insancıl ve düzenli göç ilkelerine bağlı olarak göçmenlere ve topluma fayda sağlayan çalışmalar yürütmektedir.
Kuruluş, dünya genelindeki göçmenlere destek olmak için göçün değişen dinamiklerine etkili yanıtlar geliştirir ve göç politikası ve uygulamaları konusunda önemli bir tavsiye kaynağı olarak faaliyet gösterir.
Ayrıca, acil durumlarda hareket halindeki insanların, özellikle savunmasız grupların dayanıklılığını artırmaya yönelik çalışmalar yapar ve hükümetler arasında hareketlilik biçimlerini ve etkilerini yönetmek için kapasite oluşturur.
IOM, herkes için insan haklarını desteklemek gibi Birleşmiş Milletler Şartı’nda yer alan ilkeleri benimsemektedir. Göçmenlerin haklarına, onuruna ve refahına saygı gösterme konusu öncelikli öneme sahiptir.
IOM Türkiye, göç yönetimi, acil durum müdahalesi, geçiş ve iyileştirme, toplumsal istikrar ve yeniden yerleşim alanlarında 66 projenin yönetiminden sorumludur. Birçok proje Ankara’daki merkez ofis tarafından yönetilirken,
IOM Türkiye, etkin bir şekilde geniş ve karmaşık program portföyünü yönetmek amacıyla Program Destek Birimi kurmuştur.
Yetenekler:
Program yönetimi döngüsü bilgisine sahip olmak.
Bilgisayar becerileri, Microsoft uygulamaları, elektronik tablolar, sözcük işleme gibi ilişkisel veritabanlarıyla çalışma bilgisine sahip olmak.
Uluslararası kalkınma/insani yardım sektöründe proje geliştirme, teknik yazım ve düzenleme konularında kanıtlanmış becerilere sahip olmak (tercih edilir).
Bağışçı ilişkilerinde becerilere sahip olmak ve IOM’nin ilgi alanına giren belirli bağışçılar için rapor yazma yeteneği (avantaj sağlar).
Suriye bağlamında çalışma bilgisine sahip olmak (avantaj sağlar).
Donör finansman mekanizmaları hakkında bilgi sahibi olmak, özellikle ABD Hükümeti (USG), Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (UN OCHA), Avrupa Birliği (ECHO) ve diğerleri.
Proje uygulaması ve donör raporlama prosedürleri konusunda sağlam bilgiye sahip olmak; finansal yönetime aşina olmak.
Uzmanlık Alanları:
Kriz ve acil müdahale
Diller:
- İngilizce: Akıcı seviyede (gerekli)
- Türkçe: Çalışma bilgisine sahip olmak, arzu edilen seviyede
Başvuru için tıklayınız
ÖNEMLİ: Whatsapp ve Telegram kanallarımıza katılarak fırsatlardan anından haberdar olmak için ister misiniz?
Erasmusgram WhatsApp Kanalımıza Katılmak için TıklayınızErasmusgram Telegram Kanalımıza Katılmak için Tıklayınız