15-19 mayıs tarihleri arasında gerçekleşecektir.
Programa toplam 20 kişi katılacaktır. Türkiye’den başvurular kabul ediliyor.
Masraflar karşılanıyor. Program sonunda youthpass sertifikası verilecektir.
Dijitalleşme kalıcı oldu, gençlik çalışanlarını dijital yeterlilikler ve çevik bir zihniyetle güçlendirmenin zamanı geldi.
Lütfen bu eğitim kursunun 2 bölümden oluştuğunu unutmayın: çevrimiçi hazırlık olacak ve daha sonra Leipzig’de 15-19 Mayıs 2022 tarihlerinde proje gerçekleşecektir.
Dijital eğitim, “geleneksel” yaygın eğitimin yerini tutmaz, gençlik çalışmalarını daha dönüştürücü, katılımcı ve erişilebilir kılmak için güçlü bir değer katabilir.
Bu eğitim kursunun amacı, gençlik çalışanlarının dijital medya ve teknolojileri hem içerik hem de kalite açısından iyi dozlanmış bir şekilde günlük işlerine daha iyi entegre etmek için dijital becerilerini, güvenini ve bilgilerini geliştirmektir.
Neden katılmasınız?
Bu eğitim kursu, gençlik çalışmalarında dijital dönüşümün gücünü ele alacaktır. Katılımcılara dijital yetkinliklerini güçlendirme fırsatları sağlayacaktır.
Dijital gençlik çalışmasının farklı boyutlarına dalmak,
Uygun araç, yöntem ve etkinlikleri kullanmak ve uygulamak,
Günlük gençlik çalışmalarında dijital araçların nasıl uygulanabileceğini keşfetmek,
Geleneksel çevrimdışı etkinlikleri ve yöntemleri ilham veren sanal ortamlara uyarlamak,
Teknolojik gelişmeler ve dijital gelecek ile ilgili eleştirel ve yaratıcı düşünme geliştirmek,
Sanal ortamlarda çalışırken kaliteyi artırmak için zorlukları ve iyi uygulamaları paylaşmak ve harmanlanmış veya dijital parçalar içeren takip projeleri geliştirmek.
Etkiyi artırmak için bu eğitim kursu 3 aşamadan oluşmaktadır:
Aşama 1: Hazırlık – Eğitim başlamadan önce, katılımcılar konuya kendi hızlarında dalma şansına sahip olacaklar. Onlara keşfetmeleri için araç ve gereçler sağlanacaktır. Bu aşamada katılımcılar, yaklaşan çevrimiçi oturumlar için çalışma platformuna da aşina olacaklardır.
Aşama 2: Eğitim – Çevrimiçi ve konut bölümlerinden oluşur. (linkteki program taslağına bakın). Çevrimiçi günler (26-28 Nisan, her gün 10-14 arasında), özellikle sanal öğrenme ortamlarını deneyimlemeye, iyi ve kötü uygulamaları paylaşmaya ve yansıtmaya ve konut günlerinde daha da geliştirilecek projeler için fikirler toplamaya odaklanacak.
Projenin yüz yüze uygulanacağı günler (15-19 Mayıs), ağ oluşturmaya ve katılımcıların eve götürmeleri ve günlük görevlerinde uygulamaları için yararlı olan dijitalle ilgili içerik, etkinlikler ve araçlar geliştirmeye odaklanacaktır.
Aşama 3: Takip – İster proje tasarlamak ister dijital faaliyetlerin uygulanmasında birbirini desteklemek olsun, eşler arası temelde birbirini desteklemeye devam edecek bir gençlik çalışanları ağının kurulmasını güçlendirin.
Detaylı bilgi ve başvuru için tıklayınız
Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız