Proje Hakkında:
Kız çocuklarında sporu bırakmanın diğer nedenleri şunlardır:
Spordan çok ders çalışmakla meşgul olmak, motivasyonlarına uygun spor olanağı bulamamak, spor yapmaya devam etmek için ailesinden ve yakın çevresinden daha az destek almak.
Ayrıca kızlar bu yaşta fiziksel aktivitelerde erkeklerle etkileşime girdiklerinde alay edilme korkusu duygusuna sahiptirler.
Avrupa Birliği, 2007 Spor Beyaz Kitabı’nda, sporun sosyal içerme, entegrasyon ve toplumdan dışlanma riski taşıyan veya toplumdan dışlanma riski taşıyanlar için eşit fırsatlara yönelik bir araç olabileceğini değerlendirmiştir.
Ayrıca tüm vatandaşların spora erişiminin olması gerektiğini belirtiyor.
Bu nedenle, engelli kişilerin, dezavantajlı kökenden gelen kişilerin, kadınların, göçmenlerin, mahkumların vb. spora erişim konusunda aynı fırsatlara sahip olması gerektiğinin dikkate alınması gerekmektedir. Avrupa Komisyonu, 2007, s. 9).
Bununla birlikte, gençlere yönelik mevcut spor teklifleri (crossfit, vücut ağırlığı vb.), kişilerarası ilişkiler ve takım çalışmasından ziyade rekabeti ve bireyselliği teşvik etmekte, bu da başkalarıyla etkileşim eksikliğine yol açmaktadır.
Ayrıca kızlar kolektif çalışma ve grup ödülleri gibi değerleri daha çok benimsedikleri için bu tür sporlar onların fiziksel aktiviteye olan ilgi ve motivasyonlarını azaltmaktadır.
Özellikle 12-25 yaş arası karma sporların yapıldığı bir spor programının planlanması, ergenlerin hem eğitim ortamı içinde hem de dışında spor yapmalarının devamlılığına katkı sağlayabilir ve mevcut cinsiyet eşitsizliğinin azaltılmasına katkı sağlayabilir.
Bu nedenle, bu proje aracılığıyla, sosyal dışlanma riskiyle karşı karşıya olan ve kimliklerini, sosyal becerilerini ve hayatın zorluklarıyla baş etme becerilerini geliştirmek için ek desteğe ihtiyaç duyan gençler arasında, sporu yaşam süreçlerini teşvik etmek için kullanma konusunda farkındalık yaratmak isteniyor.
Bu nedenle bu projede ulaşılması gereken ana hedefler şunlardır:
1. Gençlerde ötekileştirme ve olumsuz stereotiplerle mücadele etmek için sporu bir sosyal katılım aracı olarak teşvik etmek.
2. Gençlerin spor uygulamalarına katılımını artırmak.
3. Karma sporlar yoluyla fırsat eşitliğini teşvik etmek ve teşvik etmek.
4. Sosyal içermenin bir aracı olarak sporla ilgili iyi uygulamaları ve metodolojik araçları paylaşmak.
5. Erasmus+ programı ve gençlere sunduğu fırsatlar konusunda farkındalık yaratmak.
Gönderici Kuruluş: Young Future Assocation
Proje Tarihleri: 📆 7-15 Temmuz 2024
⏳Son Başvuru Tarihi: 11 Mayıs 2024 23:59
Bilgi paketi ve başvuru formuna erişmek için tıklayınız
ÖNEMLİ: Whatsapp ve Telegram kanallarımıza katılarak fırsatlardan anından haberdar olmak için ister misiniz?
Erasmusgram WhatsApp Kanalımıza Katılmak için TıklayınızErasmusgram Telegram Kanalımıza Katılmak için Tıklayınız