“The Not Alone in Europe” projesi, genç LGBTQ + göçmenler, mülteciler ve sığınmacılarla tanışan genç işçiler için çalışmalarındaki kesişimsel yaklaşımlardan daha emin olmalarını sağlamak için bir günlük ONLINE eğitim (25 Şubat 2021) sunuyor.
Eğitim sonunda Youthpass sertifikası verilecektir. Eğitim ücretsizdir.
Etkinlik, katılımcıların hedef grubun karşı karşıya olduğu sorunlar hakkındaki bilgilerini pekiştirmelerini ve sosyal entegrasyonlarına katkıda bulunmalarını sağlamayı amaçlamaktadır.
Kimler başvurabilir:
– Türkiye’de yaşayanlar
– Gençlik çalışanları, eğitimciler, topluluk arabulucuları ve sosyal hizmet uzmanları.
Projenin amacı, YLMRA’nın sosyal içermesine katkıda bulunmak ve kapasite geliştirme kursları düzenleyerek, her ortak ülkede çoğaltıcı etkinlikler düzenleyerek ve savunmasız durumlarıyla yüzleşmek için materyaller oluşturarak onları değişimin aktörleri olmaya teşvik etmektir.
Projenin somut hedefleri:
Avrupa ülkelerindeki genç LGBTQI + göçmenleri, mülteciler ve sığınmacıları güçlendirmek, dahil etmek, ilham vermek ve desteklemek.
Etkinliklerine kesişimsellik ve LGBTQI + perspektiflerini nasıl daha iyi dahil edecekleri konusunda yeterlilikler geliştirmek ve sosyal ve gençlik çalışanları, eğitimcileri ve topluluk arabulucularını desteklemek.
Avrupa’da YMRA ile çalışan gençlik örgütleri arasında ağ oluşturma ve işbirliği stratejileri için sinerji oluşturmak.
Projenin çıktılarını ve deneyimlerini paylaşmak için ilgili ortaklara ve diğer kuruluşlara yayılabilecek yenilikçi gençlik çalışması ve kesişimsel metodolojik araçlar yaratmak.
Proje, aşağıdaki şekilde yürütülecek birkaç faaliyeti içermektedir:
Kapasite Geliştirme kursu Ekim 2019’da İsveç’te düzenlendi. RFSL Ungdom’un kapsamlı deneyimi sayesinde katılımcılar, kılavuzlar, metodolojik yaklaşımlar ve faaliyet önerileri dahil yenilikçi gençlik çalışması metodolojileri ve uygulamaları üzerinde çalışır. Ana amaç, katılımcıları, terminoloji, insan hakları sorunları, yasal çerçeve ve iltica hakları dahil olmak üzere LGBTQI + konularının teorik temelini kapsayan yaygın eğitim yöntemleriyle menşe ülkelerindeki müteakip faaliyetlerin organizasyonuna hazırlamaktır. hedef kitleye nasıl ulaşılacağını öğrenmek. Faaliyetin sonunda, katılımcıların kendi ülkelerinin her birinde çoğaltıcı faaliyetleri uygulamak için yeterli becerileri edinmeleri beklenmektedir.
Projeye dahil olan tüm kuruluşların katılımıyla Mart 2020’de Türkiye’de bir Ara Toplantı gerçekleştirilecektir.
Çoğaltıcı Etkinlikler: Mart’tan Ekim 2020’ye kadar her ortak kuruluş, çoğaltıcı etkinlikler çerçevesinde en az iki etkinlik uygular. Kasım 2020’de, Yenilik geliştirme toplantısı Coma-Ruga’da (Katalonya) gerçekleşecek ve her bir ortak kuruluş tarafından desteklenen yerel gruptan 22 uygulayıcı ve genç göçmen ve mülteci temsilcileri, bulunan zorlukları ve en iyi uygulamaları paylaşmak amacıyla bir araya gelecekler. tüm çarpan olayları boyunca. Bu etkinliğin hedefleri arasında, Erasmus + Gençlik Programı kapsamında yenilikçi gençlik çalışma metodolojilerini ve uygulamalarını yeniden ziyaret etmek ve geliştirmek ve ayrıca kaliteyi artırmak ve işbirliği stratejileri geliştirmek olacaktır.
Son olarak, Nisan 2021’de İtalya’da Yaygınlaştırma Toplantısı düzenlenecek ve burada üretilen malzeme yöntemi (metodolojik malzeme koymak) işbirliği yapan kuruluşlarla ve “Avrupa’da Yalnız Değil” projesini yürütmek isteyenlerle paylaşılacaktır.
Başvuru yapmak için tıklayınız
Başvuru için son tarih: 3 Şubat