Erasmus+ Etkinliklerinde Sosyal Destek Olarak Mevcut Ağların ve Güven İlişkilerinin Rolü
Son 30 yıl içinde Erasmus+ programı, yaklaşık 10 milyon katılımcıya ulaşarak büyük bir başarıya imza attı. Programın ana hedeflerinden biri olan Kapsayıcılık ve Çeşitlilik, programı herkes için daha erişilebilir kılmak ve katılım engellerini minimize etmek için atılan adımlarla güçlendirildi.
Yine de, Erasmus+ programına katılımın temelinde yatan en önemli faktörlerden biri sosyal destektir. Azınlık toplulukları ile yapılan hareketlilik çalışmaları ve yılların deneyimi, Erasmus+ etkinliklerine yeni katılımcıları çeken en güçlü unsurun önceden kurulmuş güven ilişkileri olduğunu göstermiştir.
Bu bağlamda, bir eğitim kursu ve ardından gerçekleştirilecek faaliyetler aracılığıyla, Erasmus+ programıyla yeterince etkileşimde bulunamayan topluluklara ulaşmak için proje yöneticilerini, gençlik liderlerini ve aktivistleri destekleyeceğiz. Bu destek, mevcut ağları kullanarak sosyal destek mekanizmalarını genişletmeye ve bu konuda stratejik düşünmeye ve harekete geçmeye yöneliktir.
Projenin Hedefleri
Erasmus+ programında az temsil edilen gruplara yönelik mevcut sosyal destek uygulamaları ve karşılaşılan zorluklar hakkında bilgi alışverişinde bulunmak için bir platform oluşturmak.
Kapsayıcılık ve kesişimsellik konularında farkındalığı ve duyarlılığı artırmak.
Yerel ve uluslararası gençlik çalışmaları ile eğitim programlarına daha az temsil edilen grupları dahil etmek için gerekli becerileri geliştirmek.
Fırsatların iletilmesi konusunda becerileri geliştirmek, özellikle ilişki kurma ve güven inşa etme açısından.
Takip edilecek faaliyetler için eylem planları, araçlar ve çalıştaylar geliştirmek.
Gençlik çalışmalarına olan ilgiyi artırmak amacıyla Gayri Resmi Eğitim (NFE) yaklaşımını tanıtmak.
Eğitim Kursundan Beklenen Sonuçlar ve Kazanımlar
Katılımcıların eğitim kursunu tamamlamalarının ardından:
Kapsayıcılık ve kesişimsellik konularında derinlemesine bilgi sahibi olmaları beklenmektedir.
Yerel ve uluslararası düzeyde daha az temsil edilen grupları kendi faaliyetlerine dahil etmek için gerekli becerileri kazanmaları hedeflenmektedir.
Yerel düzeyde insanların katılımını sağlamak için faaliyetler yürütmek (düşünme, danışma, kuruluşlarda elde edilen bilgileri paylaşma).
Finansal Destek ve Burslar
Yerel etkinlikler ve katılımcıların kendi yerel bağlamlarında gerçekleştirecekleri faaliyetler için tahmini olarak 15 x 200 Euro burs sağlanacaktır.
Eğitim Yeri ve Tarihleri
Eğitim Kursu: Weimar, Europäische Jugendbildungs- und Jugendbegegnungsstätte Weimar (EJBW) – 24.05.2024 (Varış, ÖS) – 01.06.2024 (Ayrılış, ÖÖ)
Katılım Ücreti
Bu etkinlik için herhangi bir katılım ücreti talep edilmemektedir. Seyahat masrafları, Erasmus+ kurallarına uygun olarak karşılanacaktır.
Detaylar ve başvuru için tıklayınız
ÖNEMLİ: Whatsapp ve Telegram kanallarımıza katılarak fırsatlardan anından haberdar olmak için ister misiniz?
Erasmusgram WhatsApp Kanalımıza Katılmak için TıklayınızErasmusgram Telegram Kanalımıza Katılmak için Tıklayınız