GENÇLİK DEĞİŞİMİNİN TANIMI
Dijitalleşme, insanlık tarihinin tanık olduğu en hızlı dönüşümle tüm dünyada çevreden sosyoekonomik gelişmelere kadar her şeyi değiştiriyor.
Bu değişime ayak uydurmak ve yeni dünya düzenini yakalamak da oldukça önemli. Geleceğin mimarları olan gençler, ya bu dijital teknolojiye uyum sağlayarak sürdürülebilir bir geleceğe sahip olmak için yeni çağın becerilerini öğrenecek ya da kontrolsüz dijitalleşmenin karşı karşıya kaldığı iklim krizi ve doğa kaydı gibi tehditlere yenik düşecek.
Bu noktada gençlere iki seçenek sunuluyor; sağlıklı bir dijital gelecek veya siber tehditlerin, çevre sorunlarının ve dijital atıkların meydana geldiği bir gelecek.
Bu noktada gençlerin dijital okuryazarlık alanında farkındalıklarının arttırılması büyük önem taşıyor. Aksi takdirde dijital okuryazarlık bilgisinin olmadığı bir dijital toplum hem çevreye hem de bireye büyük zararlar verecek ve dünyayı sonuna kadar sürükleyecektir.
Avrupa Komisyonu’nun Dijital Beceriler raporuna göre, Avrupalıların yaklaşık %42’si, işgücünün %37’si de dahil olmak üzere, temel dijital becerilerden yoksundur.
Bütün bunlar göz önüne alındığında projemizin genel ve özel hedefleri şunlardır;
1. Tüketim alışkanlıklarımız ve teknolojiye olan bağlılığımızın artması nedeniyle ortaya çıkan “e-atık” kavramının gençlere tanıtılması ve bu alanda farkındalık yaratılması, gençleri dijital kirlilik konusunda bilinçlendirecektir,
2. Dijital kirlilik son yıllarda dünyamızın en büyük sorunlarından biri haline geldi. Dijital kirlilik özellikle internet ağının işleyişinin yarattığı kirliliktir.
Ayrıca AB çalışmaları ve Avrupa fırsatları gibi konularda düzenlenecek çalıştaylar sayesinde katılımcılar yeni fırsatlar hakkında bilgi sahibi olacak.
Projeyi 6 farklı ülkeden 36 katılımcıyla kültürlerarası diyaloğu destekleyecektir.
Katılımcıların kendi kültürlerini tanımalarına ve yeni kültürleri tanımalarına olanak sağlanacak. Bu sayede katılımcılar çok kültürlü bir ortamda çalışma deneyimine sahip olacaklardır.
Proje süresince gerçekleştirilecek tüm faaliyetlerde yaygın eğitim teknikleri kullanılacaktır. Yaygın eğitim teknikleri sayesinde katılımcılar oturumlar sırasında kendilerini daha aktif bir şekilde ifade edebilecektir.
Projenin Adı: “Digi- (YOU)th” Gençlik Değişimi
Proje Tarihleri: 12-18 Mayıs 2024
Projenin Gerçekleşeceği Yer: Malaga/İspanya
Gönderici Kuruluş: Adana İnovasyon Ve Aktif Gençlik Akademisi (AIAYA)
Detaylar ve başvuru için tıklayınız
ÖNEMLİ: Whatsapp ve Telegram kanallarımıza katılarak fırsatlardan anından haberdar olmak için ister misiniz?
Erasmusgram WhatsApp Kanalımıza Katılmak için TıklayınızErasmusgram Telegram Kanalımıza Katılmak için Tıklayınız